Na regen komt ...

Ik zie een gouden randje om de grijze wolk die er nog hangt. Niet zo gek, want na regen komt zonneschijn.
Ook wanneer de buien overstromingen veroorzaken en de grond onder onze voeten doet wegspoelen, zal de zon zich op termijn weer laten zien. En als je goed kijkt, zie je de zonnestralen af en toe al even oplichten.

Ik zie het wanneer ik hoor dat mensen door de huidige manier van werken meer tijd met hun gezin en geliefden doorbrengen.
Ik zie het wanneer zij zich realiseren dat ze dat al die tijd een beetje uit het oog waren verloren, in de ‘waan van de dag’.
Ik zie de zonnestralen wanneer ik het filenieuws op de radio hoor in de ochtend. “Slechts een paar vertragingen, weinig auto’s op de weg.” Wat een genot voor de wereld.

Ik zie het ook wanneer organisaties er in slagen om zich aan te passen aan de omstandigheden die de tijd ons biedt. Digitaal werken, minder papier, minder in de auto en toch in contact met elkaar en met de klant. Op creatieve manieren wordt er een weg gevonden, waarbij medewerker, klant en organisatie hun plek vinden en tot hun recht komen. Kinderen thuis door code rood of quarantaine? Een kort berichtje en iedereen heeft begrip voor een beperktere bereikbaarheid op die dag. Tegelijkertijd zijn we samen ook bereid om onze werkuren flexibel in te zetten, om toch de klant te kunnen bedienen en tot een resultaat te komen. We blijken met zijn allen behoorlijk veerkrachtig.

We merkten echter al heel snel de tol die het eist om alle ballen in de lucht te moeten houden. En dus vielen er al snel taken buiten de boot, waarvan we tot nu toe dachten dat ze noodzakelijk waren. Toch kunnen we heel vaak de conclusie trekken dat het allemaal best werkt, zonder dat we alle ballen hooghouden. Wanneer de druk toeneemt, worden we ook op scherp gezet om onze taken, functie en rol eens goed onder de loep te nemen. Eigenlijk is het jammer dat we dat alleen doen wanneer het er echt op aankomt.

Dat moet anders.

Met de blik vooruit ontwierpen we binnen BeljonWesterterp het product ‘Traject Team & Toekomst’.

Een (online)traject waarin we met (hybride) teams op zoek gaan naar drijfveren en talenten, op basis waarvan de rollen en taken binnen een team worden herverdeeld. Door kritisch naar de rolverdeling te kijken, kan deze scherper op maat worden gesneden voor ieder professioneel individu. Dan komen mensen steeds beter tot hun recht en worden zij nog meer in staat gesteld om hun talenten te benutten en hun persoonlijke drijfveren na te streven in het dagelijks werk. Het verhoogt plezier, veerkracht, betrokkenheid en flexibiliteit. Want wanneer je een jas draagt die je goed past, zul je deze met plezier elke dag aantrekken, goed onderhouden en aan de wereld laten zien.

Wij zien uit naar de reis die we als consultants met diverse teams gaan doorlopen. Het herontdekken, revitaliseren en herijken van een team zal zoveel nieuwe energie voor de toekomst brengen. Dan zien we zonneschijn en mensen die stralen.

Ook een krachtige impuls geven aan uw team van de toekomst?

Neem contact op met een van onderstaande consultants van BeljonWesterterp:

Marijn Pietersen, 06-42258989
e-mail Marijn

Renske Werkman, 06-27564918
e-mail Renske

Nynke Wielaard, 06-15116867
e-mail Nynke

Monique Dijhuizen, 06-22528772
e-mail Monique
Publicatie datum: 10 May 2021
Marijn Pietersen-Jonker MSc senior consultant
  • 06 - 42258989
  • Send a message
  • Linkedin
© 2024 BeljonWesterterp