Thuis

Thuis is ‘huisje, boompje, beestje’, een ‘plek onder de zon’ waar je je veilig en op je gemak voelt. Als je aan thuis denkt, denk je doorgaans aan liefde, warmte en geborgenheid. Een plek waar je volledig jezelf kunt zijn.

In deze periode krijgt het woord thuis opeens een andere lading.
Thuis is een plek waar je tussen vier muren zit en je de deur niet uit meer uit mag. Je wordt er ‘verplicht’ te multitasken; werk en privé lopen compleet door elkaar heen. Een plek die je niet mag verlaten om je ouders, vrienden, kennissen en collega’s te ontmoeten. Een plek waar je nu je kinderen ‘opvangt’ en lesgeeft, waar je sport voor de televisie, waar je een groot deel van de dag achter de computer zit en aan het ‘videobellen’ bent. Waar je je verveelt, je angstig of eenzaam voelt, je vele ballen in de lucht moet houden, je je kinderen af en toe achter het behang wilt plakken, je uit moet zieken of in quarantaine moet. Een plek waar een dag heel lang kan duren…

Maar ook een ruimte, waarin je elkaar weer ziet, hoort, respecteert en tijd hebt voor elkaar. Een goed gesprek met een glaasje wijn, een spelletje doen, een boek lezen, netflixen, puzzelen en knutselen. Tijd om te lummelen, te chillen en te genieten van de kleine dingen in het leven. Tijd om lekker te koken, met elkaar te eten en uitgebreid na te tafelen. Family time! Lekker genieten van de zon. En tijd voor klussen in en om het huis, voor het uitmesten van kasten en de administratie weg te werken. En eens bezig te zijn met al die digitale foto’s. Tijd voor meer contact en uit te spreken dat je van elkaar houdt en dat je elkaar mist. Tijd voor noaberschap, waardering en verbinding.

Maar toch mis ik ook iets! Mijn collega’s, mijn netwerk en de vanzelfsprekendheid om met elkaar op kantoor te zijn. Het sparren, het elkaar inspireren, het samenwerken, het buffelen, het ‘naar buiten gaan’.
Met elkaar lachen, wel en wee delen, koffiedrinken, vergaderen. Klanten en kandidaten ontmoeten en adviseren, toegevoegde waarde leveren, het verschil willen maken en verwachtingen overtreffen.

Ik geef eerlijk toe: dat mis ik. Ik realiseer me, dat dit mijn andere ‘thuis’ is. En dat ik gelukkig ben als alles met elkaar in balans is. Gezondheid, privé en werk. En dat ik dat nog veel meer moet koesteren!

Eén ding is zeker; het wordt niet meer hetzelfde!
Publicatie datum: 23 April 2020
Marion Dijksterhuis senior executive consultant
  • 06 - 22603850
  • Send a message
  • Linkedin
© 2024 BeljonWesterterp